BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Sve što trebate znati o zubnim implantatima: Odgovori na najčešća pitanja

Zubni implantati postali su popularno rješenje za nadomjestak nedostajućih zuba, vraćajući osmijeh i samopouzdanje tisućama pacijenata diljem svijeta. Međutim, razumljivo je da imate mnogo pitanja prije nego što se odlučite na ovaj zahvat. U ovom blogu odgovorit ćemo na najčešća pitanja koja nam postavljaju pacijenti, kako bismo vam pomogli donijeti informiranu odluku.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Što su zubni implantati i kako funkcioniraju?

Zubni implantati su trajne zamjene za zube koje se kirurški ugrađuju u vašu čeljust. Napravljeni su od titana, biokompatibilnog materijala koji se prirodno povezuje s kosti. Implantat služi kao korijen zuba, na koji se kasnije postavlja kruna, most ili proteza, ovisno o vašim potrebama. Zubni implantati izgledaju i funkcioniraju poput prirodnih zuba, omogućujući vam da uživate u hrani, razgovoru i osmijehu bez nelagode.

Je li zahvat ugradnje zubnih implantata bolan?

Strah od boli prirodna je reakcija, no možete biti mirni. Zahvat ugradnje zubnih implantata obavlja se pod lokalnom anestezijom, što znači da nećete osjećati bol tijekom zahvata. Većina pacijenata izvještava o minimalnoj nelagodi nakon zahvata, a svaka nelagoda može se uspješno kontrolirati blagim analgeticima.

Matea Nevrkla-2

Koliko traje proces ugradnje zubnih implantata?

Proces ugradnje implantata može varirati ovisno o vašem specifičnom slučaju. Sama ugradnja implantata traje između 30 minuta i sat vremena po implantatu. Nakon zahvata potrebno je nekoliko mjeseci da implantat potpuno sraste s kosti (proces poznat kao osteointegracija), nakon čega se postavlja kruna. Cijeli proces može trajati između 3 i 6 mjeseci, no krajnji rezultat je vrijedan čekanja.

Koliko su zubni implantati trajni?

Jedna od najvećih prednosti zubnih implantata je njihova trajnost. Uz pravilnu njegu i redovite posjete stomatologu, zubni implantati mogu trajati cijeli život. Implantati su otporni na karijes i ne zahtijevaju posebnu njegu osim redovitog održavanja oralne higijene.

Kolika je cijena zubnih implantata?

Cijena zubnih implantata ovisi o broju implantata, vrsti nadomjestka (kruna, most ili proteza) te složenosti zahvata. U našoj poliklinici nudimo fleksibilne opcije plaćanja kako bismo vam olakšali financiranje zahvata. Važno je napomenuti da zubni implantati predstavljaju dugoročnu investiciju u vaše zdravlje i kvalitetu života.

Header LP Version 1 (2160 × 1200px) (15)

Koja je razlika između premium i standardnih zubnih implantata?

Razlika između premium i standardnih zubnih implantata leži u kvaliteti materijala, dizajnu i dugoročnoj stabilnosti. U našoj poliklinici koristimo premium Straumann zubne implantate, koji su poznati po vrhunskoj kvaliteti, naprednom dizajnu i visokim stopama uspjeha. Standardni MIS implantati, koje također nudimo, predstavljaju pouzdanu opciju uz nešto povoljniju cijenu, ali i dalje pružaju visoku razinu sigurnosti i dugovječnosti.

Postoji li rizik od odbacivanja implantata?

Rizik od odbacivanja implantata vrlo je nizak zahvaljujući visokoj biokompatibilnosti titana. U izuzetno rijetkim slučajevima može doći do komplikacija, ali uz pravilnu procjenu vašeg zdravlja prije zahvata, ovaj rizik se može dodatno smanjiti. Naši stručnjaci pažljivo prate vaš napredak kako bi osigurali najbolje moguće rezultate.

Jesu li zubni implantati prikladni za mene?

Zubni implantati prikladni su za gotovo svakoga tko je izgubio jedan ili više zuba. Međutim, idealni kandidati su osobe sa zdravom čeljusnom kosti i dobrim oralnim zdravljem. Ako imate određene zdravstvene uvjete, kao što su dijabetes ili bolesti desni, naši stomatolozi pažljivo će procijeniti vašu situaciju i predložiti odgovarajući plan liječenja.

Header LP Version 1 (2160 × 1200px) (8)

Koliko traje oporavak nakon zahvata?

Većina pacijenata može se vratiti svakodnevnim aktivnostima već dan nakon zahvata, uz minimalne smetnje. Tijekom prvih nekoliko dana preporučujemo blagu prehranu i izbjegavanje intenzivne tjelesne aktivnosti. Oporavak je obično brz, a vi ćete se brzo naviknuti na svoje nove zube.

Kako se brinuti o zubnim implantatima?

Briga o zubnim implantatima vrlo je slična brizi o prirodnim zubima. Redovito četkanje, korištenje zubnog konca i posjete stomatologu ključni su za dugovječnost vaših implantata. Naši stručnjaci pružit će vam sve potrebne informacije o pravilnoj njezi kako bi vaši implantati ostali u savršenom stanju.

Koji su rizici i komplikacije povezani sa zahvatom?

Iako su rizici minimalni, svaka kirurška procedura nosi određene rizike. Moguće komplikacije uključuju infekciju, oštećenje živaca ili sinusne probleme. No, s iskusnim timom stručnjaka u našoj poliklinici, rizici se svode na minimum. Svaki pacijent prolazi kroz detaljnu procjenu prije zahvata kako bismo osigurali najbolji mogući ishod.

Zubni implantati su sigurno, trajno i estetski prihvatljivo rješenje za nedostatak zuba. Ako razmišljate o ovom zahvatu, najbolje je da se informirate iz pouzdanih izvora i razgovarate s iskusnim stomatologom. U našoj poliklinici nudimo besplatan pregled i konzultacije kako bismo vam pružili sve potrebne informacije i pomogli vam donijeti najbolju odluku za vaše oralno zdravlje.

Iskoristite aktualni popust od 30% na ugradnju standardnih (MIS) i premium (Straumann) zubnih implantata do 30. rujna! Ako razmišljate o ugradnji implantata, sada je pravo vrijeme da nas posjetite. Naši stručnjaci će vam nakon besplatnog pregleda i analize ponuditi neobvezujuću ponudu s najboljim rješenjem za vaše oralno zdravlje.

Ne čekajte! Kontaktirajte nas danas i napravite prvi korak prema savršenom osmijehu s povjerenjem.

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima te aktualnim popustima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Sve što trebate znati o zubnim implantatima: Odgovori na najčešća pitanja

Pročitaj više
Pročitaj više

Zašto estetsko uljepšavanje lica u stomatološkoj poliklinici?

Pročitaj više
Pročitaj više